SAP Business One ondersteunt internationale groei van CIREX

Met 4 vestigingen, het hoofdkantoor in Almelo (Nederland), twee in Koprivnice (Tsjechië) en een locatie in Slovakije ontwikkelt en produceert CIREX stalen precisiecomponenten. Internationale industriële klanten uit de gereedschap-, (kraan)machine- en automobielsector doen een beroep op dit bedrijf voor complex gietwerk. Dankzij het ERP-systeem SAP Business One verlopen de productie en logistiek compleet geautomatiseerd.

 “Toen bleek dat het ERP-systeem, in tegenstelling tot andere softwarepakketten, ook een intercompany-integratie omvatte, was de kogel door de spreekwoordelijke kerk.” (Hans Alferink – CFO CIREX)

CIREX is een sterk gespecialiseerd productiebedrijf dat stalen gietstukken vervaardigt op haar locaties in Nederland en Tsjechië. Maar wanneer de verschillende administraties niet allemaal op elk moment over identieke up-to-date informatie beschikken, komen de service en de stipte levering in het gedrang.

Administratie van vestigingen niet geïntegreerd

Bij CIREX doorlopen de gietstukken verschillende fases in het productieproces. Daarbij reizen ze heen en weer tussen de gieterijen in Nederland en Tsjechië. Voorheen verliep het uitwisselen van informatie vaak via e-mail en bovendien beschikten sommige productievestigingen niet over een geïntegreerde administratie. Dat gebrek aan een goed gestructureerde afstemming en opvolging, leidde tot productieverliezen en vertragingen in de leveringen.

CIREX kende de bewezen ervaring van Domani Business Solutions, de Nederlandse fusiepartner van Anrova Solutions,  met softwareprojecten met een internationale dimensie en vroeg raad. Deze  SAP partner stelde SAP Business One voor als ERP-systeem.

Waarom kiezen voor SAP Business One?

CIREX stelde een duidelijk omschreven eisenpakket voorop. De oplossing moest flexibel en zonder maatwerk aanpasbaar zijn, om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van het bedrijf.

Het voorstel om voor SAP Business One te gaan, kreeg onmiddellijk veel bijval. De beheersbaarheid, laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing vielen in positieve zin op. Toen bleek dat het systeem, in tegenstelling tot andere softwarepakketten, eveneens een intercompany-integratie omvatte, was de kogel door de spreekwoordelijke kerk.

SAP Business One maakt zijn belofte helemaal waar

 De Nederlandse productievestiging is nu - van bestelling tot levering - volledig geautomatiseerd, door het inzetten van robots en automated guided vehicles (AGV’s).

  • Waar de klanten een hoger serviceniveau en verbeterde leverbetrouwbaarheid ervaren, leverden de inzichten in productiviteit en efficiëntie besparingen op voor het bedrijf.
     
  • Iedereen heeft van op elke locatie toegang tot dezelfde actuele informatie.
     
  • De optimaliseringen resulteerden alvast in een derde Tsjechische vestiging en in de toekomst kunnen andere vestigingen snel aansluiten op het systeem. Ondertussen blijft SAP-partner Domani Business Solutions verder optimaliseringen doorvoeren in het ERP-systeem.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ERP-pakketten in het algemeen, en SAP Business One in het bijzonder? Neem vrijblijvend contact op met de ERP-specialisten van Anrova Solutions.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.