Minder stress & méér structuur voor Levanto dankzij SAP Business One en add-on Produmex WMS

Een zichtbare merkidentiteit. Reclamebureau Levanto zorgt er graag voor met de nodige lichtreclame, signage en raambelettering. En om te kunnen focussen op de core business is een goed functionerend en bedrijfsspecifiek ingericht ERP-systeem een noodzaak. Met de steun van de Nederlandse collega’s van Domani  en de add-on Produmex WMS haalt Levanto het maximale uit SAP Business One. 

“Het SAP Business One ERP-systeem brengt ons gestructureerde vrijheid. We hebben de veiligheid en de structuur van een groot standaard systeem, maar kunnen er ook onze eigen identiteit aan koppelen.”

(Luuk de Kunder, Directeur Levanto)

De noodzaak van een flexibel ERP-systeem

Voorraadbeheer, rapportages op maat, actuele inzichten,... Bedrijven die bedrijfsprocessen fragmentarisch aanpakken, verliezen vaak gigantisch veel tijd en werken weinig efficiënt. Dit gold ook voor Levanto.

Toen het bedrijf net opstartte, waren uitgebreide Excel-sheets geen uitzondering. Hierin werden de voorraadgegevens handmatig ingevoerd. Maar als er uitgebreide rapportages nodig waren, rond het aantal oplages, de verschillende formaten en de voorraadlocaties, was informatie moeilijk te vinden. 

Overzichtelijk, traceable en quasi foutloos: de voordelen van SAP Business One met add-on Produmex WMS

Levanto had echter stevige groeiplannen, daarom besloot het management de handmatige manier van werken achterwege te laten. Er werd gezocht naar een professioneel ERP-systeem om de groei te ondersteunen én waarmee efficiënt gewerkt zou worden.

Tijd voor  ERP-systeem SAP Business One. Dat systeem biedt solide standaard mogelijkheden en kan makkelijk worden uitgebreid. Levanto werkt nu, dankzij SAP Business One, samen in één systeem - van management tot planners en magazijnwerk.

Naast de standaardfunctionaliteiten biedt SAP Business One de mogelijkheid om haar pakket bedrijfsspecifiek in te richten zonder dat er verder maatwerk voor nodig is. Door de koppeling met Produmex WMS is alles perfect traceerbaar, doorheen de hele supply chain.

Het uiteindelijke resultaat van de samenwerking:

  • De aanpak van grote projecten gebeurt met minder mankracht en minder stress.
  • Op 1 jaar tijd is er een daling van 5% in de foutmarge bij het picken van orders.
  • Inkomende, interne en uitgaande goederen worden beter beheerd. De voorraad en inventaris staan altijd op punt. 
  • Dankzij serienummers zijn alle producten gemakkelijk traceerbaar. In de hele supply chain kunnen producten hierdoor gemakkelijk worden geïdentificeerd. 
  • Het werken in de magazijnen verloopt vlotter.
  • Er zijn 2 fte's minder nodig om hetzelfde magazijnwerk uit te voeren dan voordien.

Anrova Solutions en Domani als partners in ERP

Waarom Levanto ervoor koos om Domani in te schakelen? Domani had zich eerder al bewezen bij Levanto, handelt hands-on en begrijpt de behoeftes van deze klant.

Daarnaast helpen ze Levanto om veel kritischer na te denken over een betere afstemming tussen hun bedrijfsprocessen en SAP Business One.

Geïnteresseerd in een performant ERP-systeem? Neem contact op met de ERP-specialisten van Anrova Solutions.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.