MLS vindt stabiliteit en efficiëntie in SAP Business One®

Er bestaan uiteenlopende ERP-systemen op de markt. Veel kmo’s opteren voor SAP Business One, omdat dit platform het best aansluit bij hun dagelijkse realiteit. Dankzij SAP Business One kon groothandel MLS een antwoord geven op de exploderende vraag naar medische disposables ten gevolge van de coronapandemie. Het ERP-systeem van Anrova Solutions helpt MLS steeds meer processen te automatiseren en standaardiseren.

“SAP Business One is de kern van ons bedrijf. Het regelt het volledige reilen en zeilen van onze organisatie.”

(Wilmer Verniers, CEO MLS)

Bekijk de reportage over MLS:

MLS nv is dé leverancier van medische disposables voor laboratoria en ziekenhuizen in de Benelux en levert 15.000 artikelen voor diverse toepassingen, zoals bloedafname, microbiologie en pathologie. Van spuiten en naalden, tot buisjes, scalpels en tal van andere  medische producten.

Een stabiel ERP-systeem om groei te ondersteunen

MLS koos voor een stabiel ERP-systeem om alles in goede banen te leiden. Want naarmate deze medische leverancier groeide, nam de behoefte toe om de bedrijfsprocessen te automatiseren. Dat vergde telkens weer de ontwikkeling van nieuwe software-uitbreidingen op maat van het bedrijf.

Het digitaliseren van verschillende papieren processen stond eveneens op het verlanglijstje. Wanneer de toenmalige IT-partner zijn focus verlegde, schakelde MLS in 2019 Anrova Solutions in.  

De stabiliteit van het SAP ERP-systeem

“De ervaring van Anrova Solutions met kmo’s en de kwaliteit van de service van dit Belgische IT-bedrijf gaven de doorslag,” aldus Wilmer Verniers (CEO MLS). “Wij keken vooral uit naar een stabiele ERP-oplossing, en die kon Anrova Solutions ons bieden.” 

SAP Business One faciliteert bovendien als enige prijsberekeningen per 1.000 stuks. Een doorslaggevend argument voor onze business. Toen MLS door de pandemie een omzetstijging van 75% noteerde, toonde het SAP ERP zijn stabiliteit en betrouwbaarheid duidelijk aan.”

Alle processen onder controle met het SAP ERP-pakket

Aankoop, voorraad en verkoopprocessen worden aangestuurd door het SAP Business One ERP-pakket. De producten zijn eenvoudig traceerbaar in het geval van bijvoorbeeld terugroepacties. Ook de elektronische communicatie via inkoopsystemen is gekoppeld aan SAP Business One. Het arbeidsintensieve maatwerk van voorheen maakt naar aanleiding van SAP-upgrades steeds meer plaats voor standaardprocessen.

 “Anrova Solutions kent de processen van MLS, documenteert mogelijke issues en leert ons IT-team hoe ze deze in de toekomst kan oplossen. Onze IT-partner zorgt er mede voor dat de systemen blijven voldoen aan nieuwe wettelijke eisen.”

SAP Business One is de kern van ons bedrijf en Anrova Solutions is onze lifeline bij problemen en ons klankbord voor de doorontwikkeling.”

Wilt u weten wat  een ERP-systeem kan betekenen voor uw kmo? Neem contact op met de specialisten van SAP partner Anrova Solutions.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.