SAP Business One verhoogt effciëntie bij Les Maîtres

Koekjes, nougat, peperkoek, chocolade,…. Sinds 1992 zijn smaak en ambacht de vaste ingrediënten van de Kampenhoutse groothandel Les Maîtres. Het  bedrijf investeerde in het ERP-systeem SAP Business One om hun operationele processen naar een hoger efficiëntieniveau te tillen. 

“Ons ERP-systeem is perfect gekoppeld aan onze webshop. Je hoeft de prijzen maar op één plek in te geven. Dat betekent interne efficiëntie én tijdwinst.”

(Hein D’Haene, bedrijfsleider Les Maîtres)

De uitdaging van digitalisering

In het familiebedrijf Les Maîtres hanteert men hoge kwaliteitseisen op zowel product- als procesniveau. Het terugdringen van manuele input en een hogere efficiëntie verkrijgen in hun bedrijfsprocessen. Die twee criteria stonden bovenaan de lijst bij de zoektocht naar een goede ERP-oplossing.

Het bedrijf zocht een ERP-systeem waarbij de volledige bedrijfsvoering via één systeem kon gebeuren. Bovendien moest de software meegroeien met veranderingen in de markt, zoals de verschuiving van face-to-face-verkoop naar toenemende online verkoop. 

Na een grondige research van de markt kwam SAP Business One als oplossing uit de bus. Na deze keuze kwam het bedrijf terecht bij Anrova Solutions als partner voor de begeleiding, de implementatie en de opstart ervan. 

SAP Business One biedt een integrale oplossing

Intussen gebruiken de medewerkers bij Les Maîtres SAP Business One voor de volledige bedrijfsvoering: van boekhouding tot voorraadbeheer, productiebeheer, CRM en meer. Het resultaat? Een vlotte toegang, van waar dan ook, tot een uiterst complete verzameling data.  

In tegenstelling tot vroeger zijn nu alle processen geconnecteerd in een cloud omgeving. De medewerkers hebben- of ze op kantoor of thuis werken - waar dan ook toegang tot dashboards, rapporten en andere relevante informatie. 

Anticiperen op veranderende klantbehoeften[

Het salesproces is door de jaren heen sterk veranderd. Online aankopen winnen aan populariteit. Daarom startte Les Maîtres enkele jaren geleden ook een webshop op. Alle functionaliteiten daarvan zijn geconnecteerd met SAP Business One. En dat is handig, want een online bestelling wordt nu meteen gekoppeld aan de voorraad, de picklijst, de facturatie enz. 

Automatisatie: correcter werken en tijdwinst

Vandaag verlopen administratieve- en boekhoudkundige processen bij Les Maîtres haast volledig automatisch. Er is quasi geen manuele input meer nodig, wat hen uiteraard een enorme tijdswinst oplevert. Zowel inkomende als uitgaande bestellingen worden automatisch gegenereerd door het systeem. 

Add-on voor info op maat

Be One Up is daarbovenop een add-on die de SAP Business One-software ondersteunt. Het structureert alle info en laat toe deze naar eigen wens op te halen en weer te geven. Be One Up filtert als het ware uit de enorme massa gegevens enkel die informatie die deze groothandel nodig heeft en geeft deze visueel en volgens persoonlijke gebruikersinstellingen weer.  

Deze add-on voert bovendien de processen die een medewerker anders manueel zou doen automatisch uit. Denk daarbij aan het koppelen van bestelde goederen aan de voorraad, het opmaken van de picklijst, leverbon en factuur.

Wat levert dit op voor de medewerkers? 

  • Efficiënter en prettiger werken dankzij duidelijke visuele structuren; 
  • Duidelijke bedrijfsprocessen zonder overbodige, tijdrovende stappen; 
  • Vlottere, grotendeels geautomatiseerde administratie; 
  • Real-time overzicht van de bedrijfssituatie; 
  • Optimaal voorraadbeheer: geen overbodige stock maar net voldoende om snel te leveren; 
  • Snelle traceerbaarheid van data; 
  • Gebruiksgemak inzake opzoekingen: alle data zijn met elkaar gelinkt; 
  • Instellingen naar eigen wensen en behoeften.  

Lees onze andere getuigenissen

Wenst u uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren? Contacteer de ERP-specialisten van Anrova Solutions en ontdek hoe een ERP uw bedrijfsprocessen efficiënter maakt. 

 

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.