IPP Holland: 50% tijdsbesparing dankzij ERP-systeem

Trays, bloemenemmers, plantcontainers en meer - u kan het maar verzinnen, IPP Holland produceert het. En dat doen ze van gerecycleerd plastic en voor groothandels en kwekers overal. Op het gebied van hun bedrijfssoftware zorgde het ERP-systeem SAP Business One voor een grondige update. Met dit nieuwe systeem werd heel wat extra werk behapbaar en kon het overzicht behouden worden.

Van verouderd boekhoudpakket naar ERP-systeem

Het SAP Business One ERP-systeem was meer dan welkom. De voorraad en de logistiek werden vooral beheerd in papieren mappen en in verschillende Excelsheets. Daarnaast zorgde de overname van een extra bedrijf voor meer dan een verdubbeling van omzet en activiteiten.

Het nieuwe ERP-systeem luidde het einde in van vele Excelsheets en papier: een flexibel systeem dat alle processen beheert, is voortaan de standaard bij IPP Holland.

“Na een overname groeide de hoeveelheid werk zo extreem dat automatisering meer dan noodzakelijk was.”

(Gerbrand Hirink, financieel directeur, IPP Holland B.V)
 

Een ERP is een complete oplossing

Het partnerbedrijf van Anrova Solutions, Domani Business Solutions, zorgde voor een complete softwareoplossing die alle processen - en dan met name het voorraadbeheer en de logistieke activiteiten - ondersteunt en automatiseert.

Het zusterbedrijf van IPP Holland in Polen is zeer tevreden over SAP Business One. Bovendien zorgde Domani voor een vlotte begeleiding bij de inrichting en nazorg.

Het resultaat: 50% tijdsbesparing

Voortaan beschikt IPP Holland over één systeem dat 50% tijdsbesparing oplevert in het proces van order tot facturatie. Dit proces verloopt nu veel efficiënter, sneller en inzichtelijker. Zo heeft het bedrijf meer inzicht in de grondstof- en productvoorraad en welk deel daarvan ook daadwerkelijk beschikbaar is.

Dankzij dit ERP-systeem beschikt het bedrijf nu over betere voorraad- en productieprocessen met een productieplanning, voorraadbeheer en verkoophistorie. Het systeem werkt zowel eindproduct- als grondstofvoorraad automatisch bij.

De klanttevredenheid ligt daarom nu hoger - want IPP kan haar klanten beter informeren over status en beschikbaarheid. Met hetzelfde aantal mensen verzet IPP nu meer dan dubbel zoveel werk als voor de overname.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een ERP-systeem voor uw bedrijf  en/of het SAP Business One-pakket in het bijzonder? Neem contact op met de ERP-specialisten van Anrova Solutions!


 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.