ERP-systeem voor farma: Wolfs Laboratoria vindt in SAP Business One een krachtig ERP

De Belgische kmo Wolfs Laboratoria beseft dat de digitale transformatie essentieel is om succesvolle groei te realiseren. Het bedrijF onderzocht welk ERP-systeem het best past bij de farma-sector. Wat bleek? SAP Business One in combinatie met Produmex WMS leent zich hier perfect toe.  

De digitale transformatie is een must voor wie futureproof wil ondernemen. Informatiseren en automatiseren zorgt voor meer inzicht in en toezicht op de interne bedrijfsprocessen. Dat weet het Belgische bedrijf Wolfs Laboratoria maar al te goed. Deze onderneming ontwikkelt, produceert en verpakt tabletten en harde vegetarische of gelatinecapsules. Bedrijven uit de farmaceutische en neutraceutische (voedingssupplementen) sectoren besteden hun productie uit aan Wolfs.

Vanuit zijn streven naar excellentie, comfortabele tewerkstelling en rentabiliteit zocht deze contractfabrikant een geschikt ERP-systeem voor de farmacie. Om processen te optimaliseren werd SAP Business One in combinatie met Produmex WMS (Warehouse Management System) geadviseerd. 

De noodzaak om doorgedreven te automatiseren

Het bedrijf kent de noodzaak om zo grondig mogelijk te digitaliseren. De onderneming moest dus niet meer overtuigd worden van het nut van doorgedreven automatisering.

Als voornaamste doelstellingen formuleerde Wolfs de optimalisering van de magazijn- en productiebeheerprocessen, en het beperken van onnauwkeurigheden en inefficiënties. Een combinatie van SAP Business One en Produmex WMS kwam tegemoet aan alle vooropgestelde vereisten.

Bekijk de video met QA Manager/R&D Gregory Coucke van Wolfs

Waarom SAP Business One voor farma?

Het magazijn en de productieruimte waren al gedeeltelijk geautomatiseerd. Dankzij de ERP-software heeft Wolfs nu realtime overzicht van de voorraden en de magazijnactiviteiten. Bovendien zijn de producten en componenten traceerbaar gedurende alle stappen van het productie-, opslag- en verzendingsproces. Er is nu ook controle op alle activiteiten, van de aankoop van grondstoffen tot het verzenden van de afgewerkte producten.

Alles bij elkaar levert combinatie van SAP Business One en Produmex WMS tijdwinst en een kostenbesparing op, terwijl de werkomstandigheden voor de medewerkers verbeterden.

Meer controle over de processen

Volgens Gregory Coucke heeft Wolfs Laboratoria met SAP Business One in de eerste plaats meer controle over de interne businessprocessen. Alles verloopt digitaal gestuurd en het opvolgen is mogelijk achter een pc. De combinatie met Produmex WMS bewijst zijn diensten van bij de kwaliteitscontrole van de inkomende grondstoffen tot het op de markt brengen van consumentenproducten.

“Wij zijn ervan overtuigd dat alle bedrijfsprocessen van Laboratoria Wolfs in de toekomst geautomatiseerd zullen zijn met behulp van SAP Business One.(Gregory Coucke Kragten, QA Manager/R&D, Laboratoria Wolfs)

Nog meer processen automatiseren

Makkelijker werken met minder onnauwkeurigheden: dat smaakt naar meer. Wolfs wil in de nabije toekomst dan ook alle interne processen automatiseren met dit ERP-systeem voor de farmacie.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een ERP-systeem voor de farmacie? Meer weten over SAP Business One, Produmex WMS of andere bedrijfssoftware? Neem vrijblijvend contact op met de ERP-specialisten van Anrova Solutions.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.