ERP-systeem brengt United Sports Brands op topniveau

Sportspecialist United Sports Brands Europe maakt deel uit van een internationale groep en verdeelt sport- en sportmedische materialen van topmerken zoals Spalding, McDavid, Shock Doctor, NATHAN en KT Tape. Omdat dit bedrijf al jaren een sterke groei kent, schakelde het Anrova Solutions in voor een goed doordacht ERP-systeem. Voor United Sports Brands voldeed SAP Business One aan alle vereisten.

 

“Anrova Solutions is onze vaste sparringpartner en denkt mee met al onze ontwikkelingen. Ze kijken verder dan IT.”

(Frank Segers, IT-manager, United Sports Brands Europe)

United Sports Brands gebruikte tot dan een klassiek boekhoudpakket, maar door de groeicurve van het bedrijf kwam er een moment waarop ze haar diverse data wilde centraliseren en haar processen beter wilde beheren.

De logische volgende stap is dan de implementatie van een goed onderbouwd ERP-systeem. Vanuit haar jarenlange expertise met de sector stelde Anrova Solutions SAP Business One als ideale ERP-oplossing  voor.

Ervaring met ERP-systemen voor groothandel

De keuze voor Anrova Solutions als klankbord voor een nieuwe ERP-systeem lag voor de hand. Anrova Solutions kan namelijk terugvallen op een ruime ervaring in de groothandel- en distributiesector. Het bedrijf kent de sectorspecifieke processen en -uitdagingen door en door. Bovendien zijn beide ondernemingen gevestigd in dezelfde regio en heerst er een gelijkaardige bedrijfscultuur.

Waarom SAP Business One ERP groothandel?

Sinds 2014 stuurt SAP Business One bij United Sports Brands alle aankoop-, verkoop- en verpakkingsprocessen aan en verloopt het beheer van voorraad, artikelen en magazijn eveneens via dit ERP-pakket. De eerste positieve gevolgen werden meteen duidelijk: er kwamen heel wat minder voorraadproblemen en fouten voor dankzij de integratie tussen de SAP ERP en het WMS (Warehouse Management Systeem).

ERP-systeem groeit moeiteloos met de onderneming

Net deze interacties tussen diverse softwareplatformen, systemen en oplossingen maken SAP Business One zo performant. Denk daarbij aan EDI met leveranciers en de koppeling met webshops.

Kortom:

  • United Sports Brands heeft nu beter geïntegreerde processen en verwerkingsmogelijkheden van de centrale gegevens, die de interne BI-oplossing voeden.
  • SAP Business One biedt ook internationale ondersteuning en opties voor realtime-rapportering op basis van de HANA-database.
  • Dankzij de eenvoudige aanpassingsmogelijkheden groeit het pakket moeiteloos mee met de onderneming: 300% omzetgroei de laatste jaren was niet mogelijk geweest zonder SAP Business One.

Een ERP-systeem centraliseert bedrijfsdata, stuurt processen aan en biedt strategische inzichten.  

Interesse? Neem contact op met Anrova Solutions voor gepersonaliseerd advies.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.