Kmo boekt omzetstijging dankzij ERP-systeem

SAP Business One is een allesomvattend ERP-systeem om bedrijfsprocessen te integreren en te optimaliseren. Maar wist u dat u deze ERP ook kan uitbreiden met tal van geavanceerde functionaliteiten (add-ons), op maat van uw organisatie. Dat ondervond ook groothandel Gymna/Vitamed & Barthels, een veelzijdige Limburgse kmo in de zorgwereld.

Het meest sprekende resultaat is wellicht de 60% omzetstijging die we realiseerden sinds de go-live van SAP Business One.”

(Managing Director Frank Cesar, Gymna/Vitamed & Barthels)

Een korte voorstelling: Gymna is de bevoorrechte leverancier van kinesisten en orthopedische professionals. Vitamed verdeelt medische hulpmiddelen aan bandagisten en vakhandels. Barthels bezorgt artsen en verpleegkundigen een ruim aanbod van artikelen. Samen benaderen ze markt als Gymna/Vitamed & Barthels. Het hoofdkwartier in Diepenbeek koos voor SAP Business One als ERP-systeem met specifieke add-ons om tegemoet te komen aan specifieke bedrijfsbehoeften.
 

ERP-systeem integreert processen

Deze medische groothandel wilde zijn administratieve en financiële processen integreren met het CRM, zijn webshop en de magazijnoperaties. “Binnen deze context wilden we onze verkoopmedewerkers en klanten realtime inzicht verschaffen in de orderverwerking,” vertelt Managing Director Frank Cesar. “Ook het optimaliseren van de magazijnoperaties stond bovenaan het prioriteitenlijstje. Meer specifiek de snelheid en flexibiliteit verbeteren om de leveringstermijnen in te korten.” Dit ERP-systeem voor groothandel beantwoordde aan alle vereisten.

Lees nog meer success stories.

Waarom een ERP-systeem met add-ons?

Anrova Solutions heeft expertise in het leveren van een complete SAP Business One oplossing, met de mogelijke integratie van CRM, webshop, warehousemanagement en geavanceerde rapportering. De keuze voor SAP Business One lag in het geval van Gymna/Vitamed & Barthels voor de hand. Maar gezien de specifieke behoeften van het bedrijf stelde Anrova Solutions een uitbreiding van het ERP-systeem met add-ons voor.

Meer bepaald gaat het om PDMX WMS als warehousemanagementsysteem en SmartLynx om de datastromen te automatiseren.

ERP groothandel met sprekende resultaten

De Managing Director is bijzonder tevreden over deze ERP voor groothandel. “We kunnen onze KPI’s nauwkeurig bewaken en hebben realtime zicht op alle administratieve, financiële en operationele logistieke processen. De magazijnprocessen verlopen sneller en nauwkeuriger, terwijl we dankzij de verbeterde logistieke planning meer dan ooit kunnen focussen op de customerservice. De volledige webshop-orderverwerking verloopt naadloos in SAP Business One.

Ten slotte genieten onze salesmensen en klanten van veilige en directe toegang tot de relevante gegevens. Maar het meest sprekende resultaat is wellicht de 60% omzetstijging, die we realiseerden sinds de go-live!”

Meer vernemen over de mogelijkheden van een ERP-systeem voor uw organisatie? Neem contact op met Anrova Solutions.

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.