ERP-systeem laat industrieel bedrijf Gröninger CS ook internationaal schitteren

Gröninger Cleaning Systems ontwerpt en produceert complete systemen voor het reinigen van bijvoorbeeld tankwagens, tankcontainers en IBC’s (Intermediate Bulk Container). Gröninger CS integreerde haar bedrijfsprocessen dankzij het ERP-systeem SAP Business One. Met de keuze voor dit SAP ERP boekt het bedrijf 20% administratieve tijdwinst en gooit het ook wereldwijd hoge ogen.

SAP Business One combineert verkoop, productie en assemblage in één systeem. Dat geeft ons belangrijke real-time inzichten en praktische stuurinformatie. Precies wat we nodig hebben om succesvol en wereldwijd te ondernemen.”

(Berthold Schaap, Directeur Gröninger Cleaning Systems)

 

Inkoop, verkoop en service integreren in één systeem

Met 42 mensen en een jaarlijkse omzet tussen 10 en 15 miljoen euro is Gröninger Cleaning Systems een bekende speler in de industriële reiniging in Rotterdam. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt industriële reinigingsinstallaties.  

De uitdagingen voor Gröninger CS waren:

  • De gedateerde SQL database sloot niet meer aan bij de internationale aspiraties van het bedrijf.
  • Regionale vestigingen, verkoopkantoren en agentschappen op afstand ondersteunen
  • Bedrijfsprocessen zoals inkoop, verkoop en service integreren in één enkel softwarepakket.

Waarom SAP Business One?

Na een grondige studie van de markt koos het Nederlandse reinigingsbedrijf voor de oplossingen van SAP partner Domani Business Solutions. Het ERP-systeem SAP Business One voldeed aan alle eisen van Gröninger Cleaning Systems :

  • Een ERP-systeem dat helemaal is voorbereid op internationale handel
  • In vergelijking met andere ERP-pakketten is SAP Business One budgettair zeer aantrekkelijk.

Dankzij ERP-systeem 20% administratieve tijdswinst

Om snel internationaal te groeien was de inzet van SAP Business One een gedroomde zet voor Gröninger CS. Het bedrijf boekte maar liefst 20% administratieve tijdswinst, zelfs voor de meest complexe projecten.

Nog meer voordelen:

 • Doordat de interne processen veel soepeler en efficiënter verliepen en er van dubbele invoer nooit meer sprake was, kon het bedrijf besparen op een voltijdse werkkracht.
 • Na een upgrade naar SAP Business One HANA werd het nog gemakkelijker om meerdere grote projecten tegelijk te managen. Met SAP Business One kan het bedrijf flexibel reageren op onverwachte situaties.
 • Ook internationaal ondersteunt dit ERP de bedrijfsgroei. Het beheersen van de wereldwijde goederenstroom is duidelijk verbeterd.
 • De slimme integratie met Autocad vergemakkelijkt het ontwerpen van complexe installaties en het bestellen van de tienduizenden onderdelen die voor zo’n installatie nodig zijn.
 • De facturatie verloopt razendsnel door intelligente integraties en een  gestroomlijnde bestellingenflow.

Lees meer ervaringen met ERP SAP Business One

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van ERP-pakketten in het algemeen, en SAP Business One in het bijzonder? Neem vrijblijvend contact op met de ERP-specialisten van Anrova Solutions.

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.