CGK Group: projectmanagement stroomlijnen met een ERP-systeem

CGK Group is een bedrijf uit Gullegem dat gespecialiseerd is in oplossingen voor opslag en het gebruik van chemicaliën. Om de groei van de verschillende productie-eenheden in goede banen te leiden, ging het bedrijf in zee met Anrova Solutions voor een betrouwbaar en flexibel ERP-systeem.

ERP-systeem voor overzicht van de productie

Met een groei van gemiddeld 10 à 15% per jaar en een verdere uitbreiding van de productieruimte had het bedrijf nood aan een goed ERP-systeem om de productie te blijven overzien.

"We wogen factoren als functionaliteiten, kostprijs en toekomst van het ERP-pakket af. De keuze viel uiteindelijk op SAP Business One.”

Keuze voor SAP Business One

Michael Djalti, hoofd van IT- en marketing bij CGK: “Na een diepgaande studie van enkele bestaande pakketten onderzochten we samen met een externe IT-consultant ook een maatwerkoplossing. We wogen factoren als functionaliteiten, kostprijs en toekomst van het pakket af. De keuze viel uiteindelijk op SAP Business One. Daarmee kies je een ERP-pakket dat meekan met de constante groei van het bedrijf. Add-ons zorgen ervoor dat je een pakket samenstelt dat in lijn ligt met je activiteit.”

Implementatie van variproject

“Onze productie liep voordien grotendeels via Excel-lijsten waarin de kosten en uren manueel werden bijgehouden,” zegt Michael Djalti. “De standaard productiemodule bood voor ons ook geen oplossing, omdat we echt een Engineer-to-Ordermodel (ETO) hebben. De keuze viel uiteindelijk op de add-on variproject: dat is ontworpen voor dergelijke ETO-projecten.”

Productieflows in kaart brengen

“Het was geen evidentie om een manueel systeem om te zetten naar een pakket. Dat impliceerde dat we onze productieflow moesten aanpassen. Enkele jaren terug zijn we gestart met die verschillende productieflows in kaart te brengen, door onze jaarlijkse groei blijven we deze continue aanpassen. In elk geval helpt variproject ons het overzicht te behouden in de vele projecten die dagelijks door elkaar lopen, en zorgt het voor de correcte toewijzing van materialen en uren.”

“We zijn ervan overtuigd dat we met Anrova Solutions de juiste keuze maakten.”

Kan uw bedrijf ook SAP Business One gebruiken? Neem contact op.

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.