Alles in dezelfde flow bij GeKa Coatings dankzij een gepast ERP-systeem

GeKA Coatings is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van coatings (inkten en vernissen). Het bedrijf schakelde om van tradingbedrijf naar productiebedrijf. Na die omschakeling was het boekhoudpakket waarmee ze werkten niet meer voldoende. In het ERP-systeem SAP Business One vonden ze een gepaste vervanger.

De hele flow in één ERP-systeem

Na de omschakeling naar een productiebedrijf ontstond bij GeKa Coatings de nood aan een omvangrijker ERP-systeem. In samenspraak met Anrova Solutions kozen ze voor SAP Business One, een ERP-pakket ontwikkeld voor kmo’s.

“Niet enkel het orderproces maar ook het bijhouden van stock, het verwerken van de zending op zich en natuurlijk ook de boekhouding zit in dit ERP-systeem vervat.”

Van order tot productie

Ronny Vande Walle, zaakvoerder van GeKa Coatings, vertelt over het gebruik van SAP Business One. “Dat begint al bij de order intake. Wij voeren het order in SAP in aan de hand van de artikelen die in SAP aanwezig zijn. Dan gaat dit door naar het labo en aan de hand van de planning wizard, een programma binnen SAP, worden die producten omgezet naar productieorders. Aan die orders koppelen onze mensen in het productielabo een productiekaart. SAP haalt die kaart samen met de grondstoffen die daarvoor nodig zijn, uit zijn database.”

Wat zijn de voordelen van SAP Business One?

Ronny is duidelijk: “Voor ons heeft dit heel veel positiefs betekend. De snelheid en het overzicht waarmee we kunnen werken. Ook de ondersteuning die we vanuit het programma krijgen. SAP zal als wij dat vragen iedere ochtend zeggen of we iets moeten bijbestellen. Niet alleen operationeel maar ook qua logistieke ondersteuning is dit voor ons een zeer grote meerwaarde.”

Anrova Solutions zorgt voor correcte opvolging

Anrova Solutions in enkele kernwoorden volgens Ronny:

  • “Vriendelijke mensen. Dat is iets dat mij altijd bijblijft.”
  • “Steeds bereikbaar. In dit gegeven is dit misschien wel het belangrijkste aspect.”
  • “Correcte opvolging. Als ze zeggen ‘we gaan dit of dat doen’, dan kan je erop rekenen.”

Kan uw bedrijf ook SAP Business One gebruiken? Neem contact op.

 

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.