“Een firma zonder ERP is als een café zonder bier”

Een goede, efficiënte verkoop kan alleen met de juiste bedrijfssoftware. Dat weet ook Dekoratief, een groothandel in sfeerartikelen. Met de gespecialiseerde bedrijfssoftware van Anrova Solutions stoomt het zich klaar voor de toekomst. Salesmate is een software applicatie die hun verkopers gebruiken in de showroom, op beurzen en tijdens de verkoop op de baan.

“Dankzij salesmate werken onze verkopers veel efficiënter”

Het familiebedrijf Dekoratief biedt sfeerartikelen aan vakhandels aan. Dit vertalen ze naar volledig uitgewerkte thema’s, gaande van decoratie tot bijpassend etalagemateriaal zoals luxedozen, manden en linten.

"We kunnen best stellen dat het salesmate pakket een schot in de roos  is. We zouden niet meer zonder kunnen en gebruiken het dagelijks.”

Moeizaam verkoopproces

Dekoratief ondervond enkele sterke verkoopuitdagingen. Het verkoopproces liep niet vlot genoeg, er ging kostbare tijd en accuraatheid verloren door het manueel opschrijven en inputten van orders, er was een zekere foutenlast (die meeging t.e.m. de levering van foute items), … Danny Verhelst, zaakvoerder Dekoratief: “Na de input van de orders op vakbeurzen kwamen we bovendien vaak tot de vaststelling dat we veel energie verloren hadden in de verkoop van items die niet meer leverbaar waren.”

De oplossing: salesmate linken met het ERP-systeem

Anrova Solutions ontwikkelde voor hen het salesmate pakket dat aan de ERP werd gekoppeld: een applicatie die hun verkopers kunnen gebruiken in de showroom, op beurzen en tijdens de verkoop op de baan.

Meer verkopen met gespecialiseerde business software

Dankzij salesmate verloopt de verkoop vandaag veel efficiënter. Klantgebonden gegevens en voorraden kunnen worden geraadpleegd, stocks worden live geüpdatet en het scansysteem zorgt ervoor dat medewerkers zich ten volle op de verkoop kunnen concentreren (zonder alle administratieve rompslomp).

Niet alleen werd salesmate ontwikkeld, ook kozen ze voor een nieuw overkoepelend ERP-systeem: SAP Business One. Zowel salesmate als hun webshop kunnen vandaag optimaal functioneren dankzij de real-time gegevens die SAP aanreikt.

Danny Verhelst: “Een firma zonder ERP is als een café zonder bier. SAP betekent voor Dekoratief een uiterst handig platform voor een vlotte registratie en consultatie van allerlei gegevens. Het is een plaats waar heel wat data snel terug te vinden zijn en vlot alle nodige documenten gegenereerd en opgevraagd kunnen worden.”

Ook op zoek naar bedrijfssoftware die uw verkoop boost? Neem hier contact op.

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

Hoe leveren onze oplossingen u meer winst en groei op?

SAP Business One is een geïntegreerde oplossing die duidelijk inzicht geeft in uw hele bedrijf en u volledige controle geeft over ieder aspect van uw bedrijfsvoering.