Wat zal een ERP-systeem u kosten?

Als u een ERP-systeem overweegt, dan zal u zich ongetwijfeld afvragen wat de kosten zijn. Deze eenvoudige vraag heeft helaas geen eenvoudig antwoord. De kosten van een ERP-systeem zijn afhankelijk van verschillende facetten zoals ERP-leverancier, de geselecteerde modules, kopen of huren, implementatie, enzovoort. Met SAP Business One maakt u de weg vrij naar een budgetvriendelijk ERP-systeem.

Met SAP Business One heeft u een budgetvriendelijk ERP-systeem.

 

Wat bepaalt de kost van een ERP-systeem?

De kosten van een ERP-systeem lopen enorm uiteen want ze worden bepaald door diverse aspecten zoals de wensen van het bedrijf, het kopen of huren van een ERP-systeem, de leverancier, de implementatiemethode, enzovoort. Het is dus lastig een indicatie te geven, maar hieronder belichten we enkele van deze aspecten.

Een ERP-systeem kopen of huren? On-premise of cloud?

Of u een ERP on-premise of in de cloud installeert, zegt op zich niets over de kosten van het ERP-systeem. Wel is het zo dat een installatie on-premise meestal gepaard gaat met een eenmalige aankoop van het systeem, terwijl bij een cloud ERP het huurmodel (SaaS) populair is. Check dus nauwkeurig de prijsopbouw bij uw leverancier.

Bij on premise koopt u een licentie, inclusief een jaarlijks onderhoudscontract en upgrades. Dit licentiemodel is op termijn vaak een betere investering want resulteert op de lange termijn in lagere kosten. Studies wijzen op een terugverdientijd van 24 tot 36 maanden.  

Bij een cloud ERP huurt u de licenties en betaalt u maandelijks of jaarlijks een all-in abonnementsprijs inclusief systeemonderhoud. U maakt dan gebruik van een ERP via het internet. Huren is uiteraard flexibeler omdat u bijvoorbeeld jaarlijks kan beslissen hoeveel licenties u aanreikt aan uw gebruikers.

Vaak is de huurformule voordeliger voor kleine bedrijven met een eenvoudige business die bijvoorbeeld geen behoefte hebben om hun ERP-systeem te integreren met andere business software.

Is on-premise duurder dan in de cloud?

Vooral kleinere kmo’s zijn gebaat met een cloud-oplossing, omdat het aantal licenties beperkt is en omdat er geen hardware of interne IT-experts nodig zijn. Voor middelgrote- en grote kmo’s is on-premise meestal interessanter, ook al zijn de kosten voor IT-faciliteiten, beveiliging, privacy en personeel belangrijke overwegingen.

ERP-systeem voor klein bedrijf: SAP ERP Business One

Een SAP Business One ERP is geen duur systeem in vergelijking met andere ERP-systemen en bestaat zowel in koop- als huurformule. SAP partner Anrova Solutions biedt een duidelijke licentieopzet, afhankelijk van het type gebruiker en type gebruik (vb aparte licenties voor mobiele gebruikers).

Offerte vragen bij SAP partner Anrova Solutions

Bij Anrova Solutions ontvangt u na een eerste analysefase een gedetailleerde projectofferte op basis van een zogenaamde BluePrint (blauwdruk). Dit is een solide leidraad waarin alle uitgangspunten voor de ERP-implementatie staan, zodat u achteraf geen onnodige ERP-kosten heeft.

De implementatiefase, inclusief trainingen, voert Anrova Solutions in regie uit en wordt helemaal in overleg met de klant georganiseerd. De SAP ERP is een standaardoplossing waardoor de implementatie snel gerealiseerd worden. Dit houdt de implementatiekost laag en samen met realistische licentieprijzen, de efficiëntieverbetering en grotere nauwkeurigheid is er een snelle terugverdientijd.

Ga voor een betrouwbare SAP partner

Als SAP partner helpt Anrova Solutions met kmo-bedrijfssoftware kleine en grote bedrijven verder te groeien. U kun uw persoonlijke SAP consultant altijd raadplegen of online de vele SAP ERP video’s (tutorials) bekijken.

Nieuwsgierig naar de prijs van  een ERP-systeem?