ERP-groothandel

Voor groothandelaars, distributeurs en retailers is een juist afgesteld ERP cruciaal. Met een ERP-systeem voor groothandel hebben ze op elk gewenst moment inzicht in de belangrijkste processen zoals planning, stockbeheer en supply chain.

SAP partner Anrova Solutions kent de sector van de groothandelaars en retailers buitengewoon goed. SAP Business One is een ERP ontwikkeld voor kmo’s. Het is een betaalbare oplossing voor de complete activiteit van de groothandel.  Met de juiste configuratie brengt Anrova Solutions uw ERP-systeem op maat zodat het optimaal functioneert.

 

 

 

ERP groothandel: vanaf planning tot supply chain

Of u nu elektronica, dranken of farma-producten opslaat en verzendt, SAP Business One laat uw groothandelsprocessen vlot verlopen.

“Voor de medewerkers die in synergie werken voor onze drie zusterbedrijven, worden de processen dankzij SAP Business One eenvoudiger en efficiënter. Bovendien konden we dit platform stap voor stap uitrollen.”

Chris Vermeulen, Le Wine

Groothandel Le Wine verhoogt efficiency met SAP Business One

Optimaal voorraadbeheer met MRP en WMS

Dankzij de geïntegreerde MRP (Material Requirements Planning)-module heeft u realtime inzicht in stocks en bestellingen en kunt u de gevraagde producten op tijd bestellen en leveren.
Dankzij een naadloze verbinding met uw WMS (Warehouse Management Systeem) verloopt uw voorraadbeheer volledig digitaal. U stroomlijnt de flow in uw magazijn van orderbeheer tot afhandeling en verzending.

 • Strategische voordelen van een ERP-systeem voor groothandel
 • Kortere levertijden
 • Lagere voorraadkosten
 • Rendabele aankoopbeslissingen
 • Controle over de marge en hogere winstmarges
 • Minder kans op fouten

ERP groothandel verbindt aankoop, stockbeheer en boekhouding

Het geïntegreerde SAP Business One platform bezorgt u standaard een performante supply chain management tool. Door de koppeling met EDI (Electronic Data Interchange) en Smartdoc (DMS) worden documenten en facturen elektronische uitgewisseld in plaats van op papier. Ze worden automatisch herkend, gedigitaliseerd, geboekt en gearchiveerd. Handig, snel en overzichtelijk.

ERP software voor groothandel integreert webshop

Het ERP-systeem SAP Business One integreert feilloos met uw webshop zodat u alle bestellingen efficiënt kan opvolgen. De online bestellingen staan direct in uw ERP-systeem klaar om verwerkt te worden. U hoeft ze dus geen 2x in te geven, wat de kansen op fouten drastisch verkleint.

Specifieke bedrijfssoftware voor groothandel en retail

Anrova Solutions ontwikkelde specifieke applicaties (add-ons) voor groot- en kleinhandel en distributie:

 • Dankzij de salesmate applicatie, gekoppeld aan SAP ERP, kunnen uw verkopers en vertegenwoordigers via elke browser snel nieuwe bestellingen noteren bij klanten of op locatie. Het order wordt meteen verwerkt, de levering kan starten.
 • Kassasysteem tailermate is gebruiksvriendelijke software voor kassa’s in winkels en showrooms. Dit bestaat uit een SAP ERP-systeem en een PoS (Point of Sales)-systeem. Tailermate kan offline worden gebruikt, zonder connectie dus met internet of server.
  voor retailers.
 • itemXtra: een productgenerator om productassortimenten eenvoudig te beheren in uw SAP ERP. Zo kunt u efficiënt assortimenten of collecties met verschillende maten en kleuren aanmaken.

Bent u op zoek naar een ERP-systeem voor groothandel? Anrova Solutions helpt u op weg bij de keuze. Boek hier uw demo.