Waarom kiezen voor een SAP ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning, een centraal systeem dat de processen in een bedrijf integreert en automatiseert. Er bestaan diverse ERP-systemen van bekende softwarebedrijven zoals SAP, een internationaal bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfssoftware. Maar wie meent dat een SAP ERP enkel en alleen voor grote bedrijven werkt, moet zijn mening herzien.

Enkele mythes ontkracht:

Dacht u dat SAP en ERP SAP er enkel voor de ‘grote jongens’ zijn? Dat het dure en ingewikkelde bedrijfssoftware is? Think again!

Mythe 1: “Je moet 'groot' zijn om met SAP ERP te kunnen werken.

Niet waar: SAP heeft 195.000 klanten in 120 landen, waarvan 80% kmo's die het ERP-systeem SAP Business One beheren. SAP werkt al bijna 40 jaar samen met kmo's en helpt kmo-klanten sneller te groeien, middelen effectiever te gebruiken en de kosten te verlagen.

Mythe 2:  SAP ERP is te 'duur' voor ons.

Niet waar: SAP Business One is het meest betaalbare model van SAP’s ERP-oplossingen. Kmo’s verhogen hun winstgevendheid door het snelle rendement van een SAP ERP. Want dankzij een ERP verbeteren de interne werkprocessen. Als u alle op die manier uitgespaarde tijd optelt, realiseert u een mooie ROI.

Mythe 3: SAP ERP is voor ons te ‘ingewikkeld’.

Kmo’s hebben vaak de valse indruk dat SAP ERP software te complex is. Toch is het aantal kmo's met een SAP ERP-systeem verdrievoudigd omdat het zo gemakkelijk om te gebruiken is. En zo snel om het te implementeren.


SAP ERP: helemaal op maat van kmo’s

SAP Business One is een standaard en gebruiksvriendelijke SAP ERP-oplossing. Deze ERP is specifiek voor kmo’s ontworpen om hun processen te automatiseren. Lees ook: 5 redenen om voor SAP Business One te kiezen.

Waarom een ERP-systeem SAP?

  • Eén enkele betaalbare oplossing voor uw hele bedrijf.
  • Sectoronafhankelijke functionaliteiten én uitbreidbaar met specifieke modules (add-ons), eigen aan elke sector.
  • SAP ERP kan draaien op SAP Hana technologie. Dit in-memory computing platform zorgt ervoor dat u snel inzicht krijgt in realtime data.
  • Eenvoudig om op te starten en te gebruiken. Overal inzetbaar. Futureproof.

SAP Business en SAP Business ByDesign: is er een verschil?

SAP Business One en SAP Business ByDesign zijn beide SAP ERP’s die SAP voor kmo’s ontwikkelde. Toch zijn er enkele verschillen:

  • SAP Business ByDesign is de cloudversie van SAP Business One
  • SAP Business One heeft een minimum gebruikerslimiet van één gebruiker. SAP Business ByDesign heeft een minimum limiet van 5 gebruikers.
  • SAP Business One heeft een lagere implementatiekost dan SAP Business ByDesign.
  • SAP Business One is een on-premise oplossing. SAP Business ByDesign is een SaaS-systeem waardoor de security verplichting bij de leverancier ligt.

SAP partner? Anrova Solutions!

Anrova Solutions is gespecialiseerd in SAP kmo-software en samen met fusiepartner Domani Business Solutions één van de grootste SAP Partner in België en Nederland. Als ‘value added’ SAP partner helpt Anrova Solutions met kmo-bedrijfssoftware en ruim 50 inhouse specialisten kleine en grote bedrijven verder te groeien.

Wilt u meer weten over SAP en SAP ERP? Anrova Solutions helpt u op weg bij de keuze van een juist ERP-systeem.